Verlichting

Verlichting in een interieur is vaak een onderdeel wat als laatste wordt bedacht en aangeschaft. Dat is jammer want licht is een heel belangrijk onderdeel van een interieur. Door licht zie je kleuren en structuren en krijgt de ruimte vorm. Alleen een aantal mooie armaturen plaatsen in de ruimte is niet voldoende om een goed lichtplan te hebben.

Als je de mogelijkheid hebt om in een nieuwbouwhuis een goed lichtplan te maken voor de bouw daadwerkelijk start kun je daar veel profijt van hebben.

Kijk bij het maken van een lichtplan altijd naar de verschillende functies in een ruimte en bepaal wat voor soort licht daar nodig is. Maak de ruimte interessant door verlichting op verschillende hoogtes in de ruimte te plaatsen, dus aan het plafond, op ooghoogte maar ook laag bij de grond.

Vroeger was er alleen de gloeilamp nu is er vooral led verlichting te koop. Dat ledverlichting koud van kleur is niet meer van toepassing. De ontwikkelingen zijn nu zo ver dat het licht warm is van kleur en ook dimbaar is.

Weinig tijd, maar wel advies nodig?

Voor €165,- geef ik 2 uur woonadvies aan huis. Een kort, maar krachtig gesprek.
Zodat u aan de slag kunt met uw perfecte woonruimte.

Keuzestress bij een nieuwbouw huis?

Regelmatig kom ik in gesprek met mensen die een nieuwbouwhuis hebben gekocht. Wat ik uit de verhalen hoor is dat er zoveel keuzes te maken zijn over hoe je huis er straks uit gaat zien. Keuzestress Wat doe je in situaties van stress? Veilige keuzes maken, de vloer...

Lees meer

Trendkleur 2018

Elk jaar wordt er een nieuwe trendkleur bepaald door het kleuren instituut PANTONE. Voor 2018 is het de kleur roze Heartwood. Hoe pas je deze kleur toe in je interieur? Als kleur op de wand of in de accessoires. Het is een mooie warme kleur die makkelijk te combineren...

Lees meer