Keuzestress bij een nieuwbouw huis?

Regelmatig kom ik in gesprek met mensen die een nieuwbouwhuis hebben gekocht. Wat ik uit de verhalen hoor is dat er zoveel keuzes te maken zijn over hoe je huis er straks uit gaat zien.

Keuzestress

Wat doe je in situaties van stress? Veilige keuzes maken, de vloer naturel, de muren allemaal wit en een groot deel van de oude meubels mee verhuizen en een nieuwe keuken in basis kleur wit en zwart. En dan woon je in je nieuwbouw huis en mis je toch je eigen sfeer en stijl. Hoe los je dat op? Een moodboard maken met kleuren en sferen die bij je passen kan een goed middel zijn om inzicht te krijgen in wat je nu eigenlijk zou willen.

Daarna ga je je ideeën naar je werkelijke situatie en budget vertalen. Waar begin je mee? Alles tegelijk is het antwoord. Leg alle combinaties bij elkaar en zie wat er ontstaat en maak dan je keuze. Denk aan kleuren, materialen, verlichting. Durf het aan om te gaan voor je eigen sfeer anders blijft het nieuwe huis onpersoonlijk en saai.

Standaard en veilig?

Of bijvoorbeeld zo in je eigen stijl

Weinig tijd, maar wel advies nodig?

Voor €165,- geef ik 2 uur woonadvies aan huis. Een kort, maar krachtig gesprek.
Zodat u aan de slag kunt met uw perfecte woonruimte.

Verlichting

Verlichting in een interieur is vaak een onderdeel wat als laatste wordt bedacht en aangeschaft. Dat is jammer want licht is een heel belangrijk onderdeel van een interieur. Door licht zie je kleuren en structuren en krijgt de ruimte vorm. Alleen een aantal mooie...

Lees meer

Trendkleur 2018

Elk jaar wordt er een nieuwe trendkleur bepaald door het kleuren instituut PANTONE. Voor 2018 is het de kleur roze Heartwood. Hoe pas je deze kleur toe in je interieur? Als kleur op de wand of in de accessoires. Het is een mooie warme kleur die makkelijk te combineren...

Lees meer