Keuzestress bij een nieuwbouw huis?

Regelmatig kom ik in gesprek met mensen die een nieuwbouwhuis hebben gekocht. Wat ik uit de verhalen hoor is dat er zoveel keuzes te maken zijn over hoe je huis er straks uit gaat zien.

Keuzestress

Wat doe je in situaties van stress? Veilige keuzes maken, de vloer naturel, de muren allemaal wit en een groot deel van de oude meubels mee verhuizen en een nieuwe keuken in basis kleur wit en zwart. En dan woon je in je nieuwbouw huis en mis je toch je eigen sfeer en stijl. Hoe los je dat op? Een moodboard maken met kleuren en sferen die bij je passen kan een goed middel zijn om inzicht te krijgen in wat je nu eigenlijk zou willen.

Daarna ga je je ideeën naar je werkelijke situatie en budget vertalen. Waar begin je mee? Alles tegelijk is het antwoord. Leg alle combinaties bij elkaar en zie wat er ontstaat en maak dan je keuze. Denk aan kleuren, materialen, verlichting. Durf het aan om te gaan voor je eigen sfeer anders blijft het nieuwe huis onpersoonlijk en saai.
Standaard en veilig?
Of bijvoorbeeld zo in je eigen stijl

Weinig tijd, maar wel advies nodig?

Voor €245,- geef ik 2 uur woonadvies aan huis. Een kort, maar krachtig gesprek.
Zodat u aan de slag kunt met uw perfecte woonruimte.

Personal interieur shoppen

Personal interieur shoppen

Woonwinkel in en woonwinkel uit, zoeken op het internet om een nieuw interieur bij elkaar te zoeken. Dit is een tijdrovende en soms saaie activiteit zonder gewenst resultaat. Komt u er samen niet uit of heeft u angst de verkeerde keuzes te maken?

Lees meer
Waar er twee slapen op één kussen …

Waar er twee slapen op één kussen …

Smaken verschillen. Dat is nu eenmaal zo. Maar als je samenwoont moet je je allebei thuis kunnen voelen in hetzelfde huis. “Ik doe dit werk nu al meer dan 15 jaar en kom in de praktijk vaak tegen dat een stel verschillende wensen heeft. Heel begrijpelijk natuurlijk en...

Lees meer